advertentie

Insta inzicht – leer van tandartsen wereldwijd

| Ilko Alink | Algemeen

Steeds meer tandartsen laten hun werk zien op Instagram. Door rond te kijken op dit platform zie je hoe collega’s over de hele wereld werken en krijg je inzicht in verschillende technieken. Het leverde tandarts Maarten de Beer (@thedentaldutchman) naast nieuwe kennis ook internationale contacten op. Maar - zegt hij - blijf altijd kritisch op wat je tegenkomt en stel vragen. In deze rubriek bespreekt Maarten wat hij zoal tegenkomt op Instagram. Dit keer richt hij zijn pijlen op drie tandartsen uit Zuid-Amerika.

1. Dr. Jorge L. Fermin Narvaez (@drjorgefermin) uit Colombia
Ik heb gekozen voor Dr. Jorge Fermin omdat hij ongelooflijk goed werk met composiet laat zien. Bij het scrollen door zijn instagram pagina valt direct op hoe natuurgetrouw zijn restauraties zijn en hiermee is hij voor mij echt een voorbeeld en inspiratie.

2. Gustavo Passarelli Petris (@guspetris.op) uit Brazilië
Ik heb gekozen voor Gus Petris aangezien hij allereerst een geweldige tandarts is maar daarnaast ook ontzettend sympathiek. Gus doet bijna al zijn composietrestauraties indirect. Hiermee verkort hij de stoeltijd voor zijn patiënten en creëert hij voor zichzelf geen stress tijdens behandelingen aangezien hij al zijn werk maakt als de patient thuis is.

3. Jorge Aravena Diaz (@jorgearavenadiaz) uit Chili
Ik heb gekozen voor Jorge Aravena Diaz omdat hij zich momenteel erg onderscheidt op het gebied van biomimetische tandheelkunde. Hij heeft op zijn pagina erg veel voorbeelden hoe hij een endodontisch behandelde elementen opbouwt met behulp van Ribbond. Hiermee voorkomt hij de noodzaak van het plaatsen van een stift, aangezien uit de literatuur blijkt dat stiften het element lang niet altijd ten goede komen.

 

Maarten de Beer is als tandarts werkzaam bij IJsselstate Tandartsen in Dieren en Tandartspraktijk Apeldoornseweg 59 in Arnhem. 
Op Instagram is hij actief onder de naam @thedentaldutchman

WEBDESIGN LEVIN DEN BOER | LDB PRODUCTION | COPYRIGHT © DENTISTA | 2019