Skip to main content
advertentie

Team in Beeld

Tandartsenpraktijk Leempoel-Groenewegen, Oss

| Bas Leempoel en Floris Groenewegen | Team in beeld

 • Specialisatie:
  Digitale tandheelkunde, implantologie, endodontie
 • Behandelkamers:
  6
 • Patiënten:
  7000
 • Medewerkers:
  4 tandartsen, 2 mondhygiënisten, 1 praktijkmanager, 9 (preventie-) assistenten, 1 tandtechnicus, 1 vaste facilitaire hulp
 • Eigenaren:
  Bas Leempoel en Floris Groenewegen

Team 

“Met vijf mannen in een team van dames en een heel gespreide leeftijdsopbouw - van net gestart met de opleiding tot meer dan 25 jaar ervaring - hebben we een enorm gebalanceerd team,” vertelt tandarts-eigenaar Bas Leempoel. “We doen veel digitale en innovatieve tandheelkunde, waaronder Cerec, backward CBCT geleidde implantologie planning en 3D printing van chirurgische boormallen, aligners, splints et cetera. Als team is iedereen echt trots op wat we in huis kunnen betekenen voor patiënten. Zeker de medewerkers die al lang meelopen hebben in de loop van de jaren het vak zien veranderen, waar de jongere garde al deze noviteiten als de normale standaard ervaart. We zijn een redelijk platte organisatie, niemand doet voor elkaar onder en er is geen overmatige hiërarchie.”

Communicatie

“Eens per drie maanden blokken we het middagprogramma voor een teamvergadering. We maken afspraken, evalueren of we nog op koers liggen met de punten van eerdere vergaderingen en iedereen krijgt de ruimte om zijn of haar visie op het reilen en zeilen van de praktijk te geven. Dit combineren we met een gezamenlijke maaltijd en proberen aansluitend nog een korte klinische training te doen.

De communicatielijntjes zijn - mede omdat het team niet enorm groot is - heel kort en direct. Vanwege de praktijkgroei hebben we wel een praktijkmanager en door gebruik van Exquise Next Generation zijn taken en overdracht naar elkaar nu nog doelmatiger.

Locatie

“We zijn in 2019 verhuisd van een woonwijk naar een heel ruime en moderne centrumlocatie die we tijdens de verbouwing optimaal hebben kunnen indelen. Het kloppende hart is de grote wachtruimte met de balie, waar omheen de kamers en de privé-gedeelten liggen. De sterilisatie ligt centraal tussen de behandelkamers in waardoor looproutes ondanks de praktijkgrootte zo kort en compact mogelijk zijn. We prijzen ons ontzettend gelukkig dat we door de zee van ruimte in deze Corona-tijd ook de mogelijkheid hebben om patiëntenstromen zowel fysiek als in kamerbezetting goed te kunnen scheiden en geen gekunstelde oplossingen hoeven te bedenken met bijvoorbeeld tijdelijke wachtruimte buiten.”

Goed geregeld

“Omdat we zowel implantologisch als esthetisch digitaal kunnen plannen, met de unieke combinatie van intra-orale scanners, CBCT en 3D-printing zijn we in staat om ontzettend voorspelbaar te behandelen, vaak zelfs in één dag!”