Skip to main content
advertentie

Align Technology lanceert nieuwe auto-uploadfunctie

| Dentista Magazine | Partnercontent

Voor het iTero Element 5D-beeldvormingssysteem is vanaf het derde kwartaal 2021 een nieuwe auto-uploadfunctie beschikbaar die Invisalign-behandelingen stroomlijnt door gebruik te maken van intra-orale kleurenscans in plaats van traditionele intra-orale foto’s.

Align Technology is een toonaangevend wereldwijd bedrijf voor medische hulpmiddelen dat zich bezighoudt met het ontwerp, de fabricage en de marketing van het Invisalign-systeem van transparante aligners, de iTero intra-orale scanners, en de exocad CAD/CAM software voor digitale orthodontie en restauratieve tandheelkunde. Align heeft in de Benelux de release aangekondigd van de nieuwe functie van het iTero Element 5D beeldvormingssysteem voor het auto-uploaden van intra-orale foto’s voor Invisalign behandelingen. Deze nieuwe functie elimineert enkele stappen en stroomlijnt Invisalign-behandelingen met intra-orale scanbeelden die gebruikt kunnen worden in plaats van traditionele intra-orale foto’s.

De iTero Element 5D-beeldvormingssystemen zijn ontworpen met geavanceerde technologie, met inbegrip van een intra-orale camera, waarmee de arts de scanbeelden kan vastleggen en automatisch kan omzetten naar 2D-kleurenfoto’s. Deze verbeterde functie biedt tandartsen en orthodontisten de mogelijkheid om de vijf vereiste beelden automatisch in het voorschriftformulier in de Invisalign Doctor Site (IDS) in te vullen met 2D-kleurenfoto’s. Momenteel zijn in het Invisalign-voorschriftformulier minimaal vijf intra-orale foto’s vereist, genomen met de Invisalign Photo Uploader (IPU) of een digitale camera. Deze nieuwe auto-uploadfunctie zal beschikbaar zijn in alle markten waar de iTero Element 5D- beeldvormingssystemen worden verkocht.

 “Ik ben opgetogen om te horen over de nieuwe auto-uploadfunctie voor iTero Element 5D,” zegt Dr. Heather Stone Hopkins, een orthodontist in Lexington, South Carolina en faculteitslid van Align North America. ”Digitale technologie zoals de iTero scanner was revolutionair voor mijn praktijk. Behalve dat onprettige PVS-afdrukken niet meer nodig zijn, maakt de iTero Element 5D ook gelijktijdige opnames in 3D, intra-orale kleurenbeelden en NIRI-beelden — waardoor meerdere apparaten niet meer noodzakelijk zijn. Met deze nieuwe functie van iTero Element 5D kunnen intra-orale kleurenbeelden gebruikt worden in plaats van de vereiste intra-orale foto’s voor Invisalign-behandelingen, zonder het ongemak van wangretractors, wat aangenamer is voor de patiënt.  Automatische vastlegging van intra-orale beelden en het automatisch uploaden naar de Invisalign Doctor Site zijn verbeteringen die onze workflow drastisch verbeteren en waardoor mijn team en onze patiënten waardevolle tijd besparen voor onze Invisalign-behandelingen.”

Over Align Technology
Align Technology ontwerpt, fabriceert en biedt het Invisalign-systeem aan, het meest geavanceerde systeem ter wereld voor transparante aligners, iTero intra-orale scanners en diensten, en exocad CAD/CAM software. Deze technologische bouwstenen verbeteren de workflows in digitale orthodontie en restauratieve tandheelkunde. Dit draagt bij tot betere resultaten voor de patiënt en een grotere efficiëntie in meer dan 200.000 praktijken en is van essentieel belang voor Align’s toegang tot de wereldwijde markt van 500 miljoen consumenten. Align heeft artsen ondersteund bij de behandeling van meer dan 10,2 miljoen patiënten met het Invisalign-systeem en neemt een leidende rol in de ontwikkeling van de digitale tandheelkunde via het Align Digital Platform, ons geïntegreerde pakket van unieke, gepatenteerde technologieën en diensten, geleverd als naadloze end-to-end oplossingen voor patiënten en consumenten, orthodontisten en tandartsen, en laboratoriumpartners. Ga voor meer informatie naar www.aligntech.com.

Voor meer informatie over het Invisalign-systeem of voor een Invisalign-provider bij u in de buurt, ga naar ww.invisalign.com. Voor meer informatie over het digitale iTero scansysteem, ga naar www.itero.com. Voor meer informatie over exocad dental CAD/CAM software en een lijst van exocad-distributiepartners, ga naar www.exocad.com.