advertentie

Team in Beeld

Tandartsen Zijlweg, Haarlem

| Dentista Magazine | Team in beeld

 • Specialisatie:
  Reguliere tandheelkunde, kindertandheelkunde, implantologie, endodontologie, kaakchirurgie, orthodontie
 • Behandelkamers:
  7
 • Patiënten:
  7.000
 • Medewerkers:
  1 implantoloog, 1 endodontoloog, 6 tandartsen, 4 mondhygiënisten, 3 paro -preventie assistenten, 2 preventieassistenten, 7 tandartsassistenten, 2 receptionisten en 1 praktijkmanager

Team
Tandartsen Zijlweg is een ondernemende en gevarieerde groepspraktijk samengesteld uit vier oud-solopraktijken uit de omgeving Kennemerland. “Het begin van deze samenwerking was ook best een uitdaging,” geeft praktijkmanager Roelinde La Graauw aan. “Daar komt nog eens bij dat we ten tijde van de pandemie zijn begonnen in een totaal nieuwe praktijk, met nieuwe collega’s die allemaal net weer even anders gewend waren te werken. Ondanks die uitdagingen en de kinderziektes waar we in het begin tegenaan liepen in een nieuwe praktijk, hebben alle mondzorgprofessionals van ons team elkaar snel gevonden en is er een hechte en fijne samenwerking ontstaan.

De tandarts-eigenaren hebben een samenwerkingsverband gezocht met Fresh tandartsen die de organisatorische kant van de nieuwe praktijk op zich nam, waardoor zij zich kunnen focussen op de patiëntenzorg. In behandelwijze heeft elke tandarts zijn of haar eigen vertrouwde team, patiënten en identiteit behouden. Omloop, bestellingen en onderhoud worden verdeeld over de aanwezige assistenten en gecoördineerd door onze hoofdassistent.”

Communicatie
“Het was even zoeken naar een fijne manier van communiceren binnen een heel nieuw team, maar dat is na een jaar zeker gelukt. Het prettigst ervaren de medewerkers de directe open communicatie waarbij de deur altijd openstaat, zaken persoonlijk en open worden besproken en indien nodig opgelost. Die oplossingen worden vaak gevonden met elkaar.

Uiteraard hebben we ook vaste overlegstructuren; een maandelijks behandelaren overleg, een kwartaaloverleg en tweemaal per jaar een assistentenoverleg. Maar zoals gezegd is de praktijkcultuur zó open dat iedereen bij elkaar kan binnenlopen.” 

Pand
“Onze praktijk is gevestigd in een prachtig statig pand op de chique Zijlweg in Haarlem. Het diepe pand, dat voorheen een sportzaak huisveste, biedt ruimte aan e werkflow. Bezoekers zijn altijd verrast over de enorme diepte en ruimte; ‘het houdt maar niet op dit pand’.

Alles is nieuw en conform de laatste richtlijnen opgezet en gebouwd. Onze sterilisatiekeuken is bijvoorbeeld echt zo’n heerlijk ruime en fijne plek. De ‘12 uur’ meubels met achterloop voor het af- en aanvoeren van schone en vieze trays en de lichte werkruimtes en behandelkamers maken het enorm prettig om in te werken.”

 Goed geregeld
“We hebben echt een heel bijzonder jaar achter de rug, waar ons 12 maanden geleden, te midden van een pandemie, een enorme uitdaging lag te wachten. Een nieuw samengesteld team met verschillende werkwijzen, een vreemde werkomgeving binnen een totaal nieuwe praktijk met de nodige kinderziektes en een anderhalvemetersamenleving die het ons moeilijk maakte om de nodige verbinding met elkaar en de patiënten te stimuleren. 

Maar na een jaar zien we samen met het team ook wat er allemaal goed is gegaan op de Zijlweg. Stiekem werken we in een prachtige praktijk en merken we steeds meer hoe fijn en efficiënt de routing is op de werkvloer. Maar waar ik het meest blij van wordt is de stevigheid van dit samengevoegde team. Ze hebben met elkaar vanaf dag één ondanks alle belemmeringen het toch voor elkaar gekregen elkaar te vinden als collega’s. De samenwerking en de collegialiteit gaat bij het team verder dan alleen op de werkvloer en dat is echt bewonderenswaardig. 

Door hun inzet, geduld en loyaliteit staan we nu een jaar later waar we staan en daar ben ik ze heel dankbaar voor.”

WEBDESIGN LEVIN DEN BOER | LDB PRODUCTION | COPYRIGHT © DENTISTA | 2019