Tandartspraktijk De Boemerang, Waddinxveen

Team
“Het team is open, gezellig en iedereen weet dat ze alles kunnen vertellen” vertelt praktijkeigenaar Dion Demouge. “Of ik trots ben? Jazeker, omdat ik weet dat we dit samen hebben neergezet.” Vol lof spreekt Dion over zijn team. “We zijn erg goed op elkaar ingespeeld. Zoals ik zei zijn we erg open voor ieders visie en mening, ondanks enige meningsverschillen. We zijn een hecht team, dit zorgt ervoor dat collega’s klaarstaan voor elkaar en de zaken goed worden opgepakt als er nood aan de man is.” Hij vermeldt ook dat hij vroeger niet het plan had om praktijkeigenaar te worden. “Ik wilde in een praktijk werken waar ik kon werken op de manier die ik juist vind. Ik heb bij alle praktijken, waar ik als waarnemend tandarts heb gewerkt, wel een puntje gevonden die ik zelf anders zou doen. Op deze manier heb ik besloten om zelf praktijkhouder te worden en te runnen op mijn eigen manier.”

Specialisatie:
Tandarts
Angstbegeleiding
Tandprotheticus
 
Behandelkamers:
10
 
Patiënten:
7.500
 
Medewerkers:
7 tandartsen
2 mondhygiënisten
1 tandprotheticus i.o.
3 paro-preventieassistenten
5 preventieassistenten
2 mondhygiënisten i.o.
2 tandartsen i.o.
6 tandartsassistenten
2 omloop assistenten
5 receptionisten
1 praktijkmanager

Zorgdroom
“Bij het runnen van mijn eigen praktijk vind ik het belangrijk dat iedereen nadenkt over zijn eigen zorgdroom. Naast het teambuildingeffect, kan je vervolgens ook een gezamenlijke zorgdroom uitschrijven. Op deze manier heeft onze praktijk een visie waar alle medewerkers achterstaan en hun steentje bijdragen. Zo vertellen wij in onze zorgdroom dat de mondhygiënisten en de (paro)preventieassistenten net zo belangrijk zijn als de tandartsen, belangrijker eigenlijk. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.”

Communicatie
“Om de communicatie binnen het team goed te laten verlopen, heb ik een lunch and learn in het leven geroepen. Dit doen we elke eerste week van de maand op drie dagen, zodat het hele team aanwezig kan zijn. We bespreken alle belangrijke onderwerpen en maken hier een presentatie van. De presentatie wordt de hele maand op een scherm afgespeeld tijdens de lunchpauze.”
Dion licht toe; “Hoe groter een team wordt, hoe groter de kans is op verschillen in uitingen. Door middel van de lunch and learn pogen we alle gezichten dezelfde kant op te laten kijken. Dit geeft helderheid voor de patiënten betreft onze visie.”

Pand
“De praktijk is vernoemd naar het zorgcentrum: De Boemerang. De naam Boemerang komt voort uit de architectuur van het gebouw, namelijk twee gelijkwaardige vleugels. In het pand zijn diverse gezondheidsinstellingen gevestigd. Begin dit jaar hebben we de praktijk uitgebreid van zes naar tien behandelkamers. Door het vertrek van de fysiotherapeut kwam ruimte vrij en door de snelle groei van de gemeente Waddinxveen was het een mooie aanleiding om de uitbreiding te realiseren. Het inrichten van vier nieuwe kamers en het vervangen van zes oude stoelen is een kostbare aangelegenheid. Via via ben ik in contact gekomen met Larix Dental Concepts. Door een financiële leaseconstructie die we in samenwerking met BNP Paribas Leasing Solutions hebben opgezet, beschikken we nu over tien behandelkamers voorzien van kwalitatieve en onderhoudsvrije stoelen. Tegen lagere kosten dan de zes oude stoelen ons voorheen kostte. Het heeft weinig met mijn vak als tandarts te maken maar ik probeer als ondernemer mijn kosten in de gaten te houden. Kostenbewust zijn betekent dat we de dentale zorg toegankelijk en betaalbaar houden voor iedereen in Waddinxveen en omstreken.’’